MANUEL GRANADOS va néixer a Andujar (Jaén). La seva infantesa ja a Barcelona està marcada per la convivència amb la prestigiosa família flamenca Borrull. Va començar molt aviat els seus estudis de Guitarra Clàssica i vFlamenca amb el conegut mestre Antoni Francesc Serra, realizant a la vegada estudis d'Harmonia i composició.

Compositor i concertista d'una remarcada línea personal, va començar molt jove la seva activitat professional acompanyant brillantment a destacades figures del Cante i Baile Flamenc.

Hereu de l'escola concertística que impulsà Miguel Borrull, la seva tasca com a guitarrista de concert l'ha portat a realitzar nombroses gires por Europa, EE.UU. i Orient, actuant en prestigioses Sales de Concert, Ràdio i Televisió, aconseguint l'admiració del públic i de la crítica especialitzada.

De la seva tasca pedagògica podríem destacar els Cursos de Perfeccionament i Conferències especialitzades sobre Flamenc que imparteix regularment en importants Universitat i Conservatoris de tot el món. Impulsor de la normalització acadèmica de la Guitarra Flamenca a Espanya, en l'actualitat és Professor titular i Director del Departament de Guitarra Flamenca del Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, des d'on projecta un treball continuat de dignificació del Gènere Flamenc.

Pioner de l'estudi teòric-musical del Flamenc, Manuel Granados és autor d'un gran nombre d'Obres de Concert originals així com pedagògiques per a Guitarra Flamenca. Del seu ampli treball de publicació ese podríen destacar els volums sobre Harmonia i Composició titolats Teoría Musical de la Guitarra Flamenca i de la publicació de nombrosos CD pedagògics de gran difusió internacional, amb els títols: Manual Didáctico de la Guitarra Flamenca, Estudio Técnico de la Guitarra Flamenca i Método Elemental de la Guitarra Flamenca, que cobreixen des de l'estudi tècnic de l'instrument als estudis basats en els estils característics del Gènere.

 

Copyright © 2011 by Ventilador Music.
Reservados todos los derechos.All rights reserved.